Zang Clinic

Op woensdag 28 februari organiseert Reuvers Mannenkoor een zangclinic voor ongeoefende zangers.

Aan de clinic wordt medewerking verleend door de bekende bariton Sef Thissen en vindt plaats op woensdag 28 februari a.s. in De Schakel te Reuver.

Voor belangstellenden is de clinic gratis toegankelijk.

Voor méér informatie: clic op de poster.

De door het Reuvers Mannenkoor gehouden Kerst-In op zondag 17 december j.l. was weer zeer geslaagd.

Allereerst liet de dirigent Hennie Ramaekers de vele aanwezigen in de Schakel een half uurtje Kerstliederen zingen waarvan de tekst op een groot scherm geprojecteerd werd. In het begin werd wat aarzelend mee gedaan, maar de dirigent wist de zaal al snel op zijn eigen kundige manier toch aan het zingen te krijgen. Aan de reacties kon men horen dat dit door het publiek wel op prijs werd gesteld.

Het Reuvers Mannenkoor dat haar plaats had ingenomen voor het grote podium opende na het welkomstwoord door de voorzitter Fred Strous het officiële gedeelte met een drietal werken Mnogaja Ljeta, met als solist Jan Jacobs, Tebe Pojem en Lulajze. Het koor werd op een voortreffelijke wijze begeleid door pianiste Sylvia Berghs.
Vervolgens was het de beurt aan de sopraan Sanne Vleugels die met een tweetal werken, Hark the ech’ing air en Deh Vieni Non Tardar, en begeleid door Sylvia Berghs, liet horen wat met een prachtige stem en goede scholing te bereiken is.
Het Reuvers Mannenkoor vervolgde het concert met Le Rossignol waarin ook enkele “nachtegalen” te horen waren, Plovi, plovi en het Tolite Hostias.
Hierna nam de Vocalgroup T-SiNG uit Tilburg o.l.v. Michiel Bekker plaats op het podium. Het koor heeft in zijn programma barbershopsongs, close harmony en verder arrangementen van bekende popsongs. De werken Smile, Beatles Sunshine Medly, Stand By Me en Lost werden op een zeer professionele wijze uitgevoerd en uitgebeeld. Niet voor niets mag het koor zich in haar genre Nederlands Kampioen 2017 noemen.

Na de pauze werden er een drietal lootjes uit de loterij, die gekoppeld was aan het entreebiljet, getrokken.
Vervolgens werden er door Vocalgroup T-SiNG nog een drietal liederen
uitgevoerd; Daydream, Beach Boys Medley en
Scarborough Fair. Het publiek liet met een daverend applaus horen dat men ook dit soort muziek erg kon waarderen.
Het Reuvers Mannenkoor vervolgde het concert met de werken Dormi, bel bambin, Dormi, Fili met als solist Joep Janssen en het zeer bekende werk Cantique de Noël met als solist op saxofoon Luc Verhaegh. Dit laatste was voor het koor iets nieuws, maar werd op een schitterende manier uitgevoerd.
In dit zeer gevarieerde muzikale concert werden nog twee werken ten gehore gebracht door Sanne Vleugels; Nuit d’étoiles en O mio babbino caro. Ook zij werd met een daverend applaus bedankt.
De nummers The little drummer boy met “the little drummer” Luuk van Lier, Lasst uns lauschen, Weihnachtsglocken( met klokkenspel) en La Vergine degli Angeli met soliste Sanne Vleugels, konden door de aanwezigen zeer gewaardeerd worden. Een extra applaus was er voor drummer boy Luuk die zich door het koor niet liet afleiden.

Na de Kerstwens en dankwoord uitgesproken door de voorzitter aan publiek en medewerkenden werden de dirigenten, pianiste en solisten extra bedankt en in de bloemen gezet en werd het concert door alle medewerkenden afgesloten met het traditionele Stille Nacht.
Het aanwezige publiek heeft weer kunnen genieten van een prachtige muzikale Kerst-IN en dankte met een staande ovatie.