Zang Clinic

Op woensdag 28 februari organiseert Reuvers Mannenkoor een zangclinic voor ongeoefende zangers.

Aan de clinic wordt medewerking verleend door de bekende bariton Sef Thissen en vindt plaats op woensdag 28 februari a.s. in De Schakel te Reuver.

Voor belangstellenden is de clinic gratis toegankelijk.

Voor méér informatie: clic op de poster.

4 Januari. Ik kom ’s avonds thuis van het werk. De hele dag telefoontjes gehad: Gelukkig Nieuwjaar, de beste wensen, en veel gezondheid. En dan gaat ’s avonds de telefoon: oud koorlid Wim Boesen aan de lijn. Harrie is overleden. Woorden schieten even tekort. Je wilt het niet geloven. Maar helaas: het is waar.

Het bericht dat onze Ere-dirigent is overleden, heeft de leden van Reuvers Mannenkoor en hun partners diep geraakt. We wisten dat Harrie al langer ziek was, maar dit bericht kwam voor de meesten van ons toch geheel onverwachts. Harrie was 30 jaar dirigent van ons koor. Toen Harrie mede vanwege medische redenen afscheid moest nemen als dirigent van Reuvers Mannenkoor, werd Harrie unaniem door de leden als Ere-Dirigent van het Reuvers Mannenkoor benoemd.
Harrie leefde voor de muziek. Hij was zeer kundig in het maken van voor koren geschikte arrangementen. We herinneren ons Harrie als een dirigent die altijd alles, op een prettige en menselijke manier, in het werk stelde om ons zo goed mogelijk te laten presteren. In 30 jaar als dirigent heeft Harrie bijna geen enkele repetitie gemist. We herinneren ons dan ook talrijke mooie concerten die we onder Harrie mochten uitvoeren. Op kerstavond liep het dorp uit om de door RMK opgeluisterde nachtmis bij te wonen.

Buiten zijn werk als dirigent hield Harrie ook van gezelligheid. Regelmatig een mopje tijdens de repetities. Na afloop van uitgevoerde concerten bleef Harrie altijd nog een poosje. Want er moest nog gezongen worden rond het buffet. Tijdens fietstochten, concertreizen, uitstapjes: Harrie zorgde graag voor de vrolijke (en muzikale) noot.
Harrie, jij was een bewonderaar van Toon Hermans. Je hebt voor ons ook een arrangement gemaakt op een lied van Toon Hermans. Een lied dat heel goed bij je past. We hebben het vaak met je gezongen. De afgelopen dagen heb ik vaak aan dit lied moeten denken:…..De Letste Dans.

Op woensdag 10 januari 2018 was zijn uitvaartdienst in de parochiekerk van de Heilige Marcellinus en Petrus te Geleen. De kerk waar Harrie gedurende 40 jaar organist was en dirigent van het kerkkoor. Een prachtige dienst in een overvolle kerk waar veel van de zangers van zijn koren aanwezig waren en waaronder een aanzienlijke delegatie van ons Reuvers Mannenkoor.

We herinneren ons Harrie niet alleen als een warme toegewijde dirigent, maar ook als een echte vriend.

Harrie, bedankt voor alles en rust zacht.